Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z sałaty

 

Składniki:

  • sałata lodowa
  • sałata masłowa
  • sałata rzymska
  • sałata karbowana (biała lub czerwona)
  • 1 większa cebula
  • łyżka masła
  • 1 por naciowy
  • pół kilograma ziemniaków (około 4/5szt.)
  • 1,5 l bulionu warzywnego (może być z kostek)
  • sól
  • pieprz
  • vegeta do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Kroimy sałaty po pół główki każda (podłużne paski), wrzucamy do
gotującego się bulionu (mały ogień). Kroimy ziemniaki i pora w kostkę i
wrzucamy. W tym czasie szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę na maśle
i dodajemy do bulionu. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie i doprawiamy
przyprawami do smaku. Można dodać więcej ziemniaków lub też zrobić
lżejszą zupę nie dodając w ogóle ziemniaków, to już według uznania.

Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Magdalena Dzbikowicz

  

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *