Składniki:
- opakowanie kotletów sojowych
- 1/2 kg. grzybów
- cebula
- olej
- 1/2 szklanki śmietany
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie
Soję ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Grzyby drobno poszatkować. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać grzyby, posolić, skropić wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać śmietanę. Czosnek drobno posiekać , wymieszać z soją i oprószyć pieprzem. Wyłożyć na półmisek i polać sosem grzybowym i posypać zieleniną i posiekanymi na drobno ugotowanymi jajkami. Podawać z surówkami.Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marzena