Składniki: 600 g rumsztyku 2 łyżki masła 1 cebula sól pieprz 2 łyżki oliwy Sposób wykonania: Mięso zmielić w maszynce razem z masłem raz cebulą. Powstałą masę doprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy formować okrągłe kotlety, które usmażyć na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu oprószyć jeszcze solą. Podawać z musztardą.
Tag: hamburgery
Sojowe
Wegetariańskie hamburgery z kotletem sojowym
by Zukiel2 • • 0 Comments
Składniki: opakowanie kotletów sojowych a’la schabowych ok 4 łyżek mąki jajko ok 4 łyżek tartej bułki olej do smażenia 2 cebule 4 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu bułki do hamburgerów sałata lodowa ogórek konserwowy pomidor Sposób wykonania: Kotlety sojowe moczymy we wrzątku z kostką bulionową, następnie odcedzamy i obtaczamy w mące, następnie jajku i tartej…
Przekąski
Hamburger wieprzowy z ostrym sosem Remoulade
by Daga • • 0 Comments
Składniki:
- bułki hamburgerowe
- pomidor pokrojony w plastry
- cebula pokrojona w plastry
Sos Remoulade:
- 1 szklanka sosu tatarskiego
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
- 1 łyżka posiekanych kaparów
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- 3 krople sosu chili
Hamburgery:
- 75 dkg chudej mielonej wieprzowiny
- 1 łyżka pieprzu kajeńskiego
- 1 młode cebulki, posiekać tylko zieloną część
- 1 łyżeczka sosu chili
- sól, pieprz do smaku
Łosoś z grilla
Hamburgery z łososia(ryby) grillowanie
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 75 dkg filetów z łososia (pstrąga, okonia, sandacza) 1/3 szklanki gęstej śmietany 2 łyżki skrobi kukurydzianej (lub ziemniaczanej) 2 łyżki posiekanej cebuli 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka sól 1/4 łyżeczka pieprzu białego oliwa 6 bułek hamburgerowych 6 plastrów sera żółtego wskazany uwędzony Sposób przyrządzenia: Filet z ryby zmielić…