Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: hamburgery

Hamburgery Malwiny

Składniki: 600 g rumsztyku 2 łyżki masła 1 cebula sól pieprz 2 łyżki oliwy Sposób wykonania: Mięso zmielić w maszynce razem z masłem raz cebulą. Powstałą masę doprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy formować okrągłe kotlety, które usmażyć na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu oprószyć jeszcze solą. Podawać z musztardą.

Wegetariańskie hamburgery z kotletem sojowym

Składniki: opakowanie kotletów sojowych a’la schabowych ok 4 łyżek mąki jajko ok 4 łyżek tartej bułki olej do smażenia 2 cebule 4 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu bułki do hamburgerów sałata lodowa ogórek konserwowy pomidor Sposób wykonania: Kotlety sojowe moczymy we wrzątku z kostką bulionową, następnie odcedzamy i obtaczamy w mące, następnie jajku i tartej…

Hamburger wieprzowy z ostrym sosem Remoulade

Składniki:

  • bułki hamburgerowe
  • pomidor pokrojony w plastry
  • cebula pokrojona w plastry

Sos Remoulade:

  • 1 szklanka sosu tatarskiego
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 3 krople sosu chili

Hamburgery:

  • 75 dkg chudej mielonej wieprzowiny
  • 1 łyżka pieprzu kajeńskiego
  • 1 młode cebulki, posiekać tylko zieloną część
  • 1 łyżeczka sosu chili
  • sól, pieprz do smaku

Hamburgery z łososia(ryby) grillowanie

Składniki: 75 dkg filetów z łososia (pstrąga, okonia, sandacza) 1/3 szklanki gęstej śmietany 2 łyżki skrobi kukurydzianej (lub ziemniaczanej) 2 łyżki  posiekanej cebuli 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka sól 1/4 łyżeczka pieprzu białego oliwa 6  bułek   hamburgerowych 6 plastrów sera żółtego wskazany uwędzony Sposób przyrządzenia: Filet z ryby zmielić…