Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańska sałatka sojowa

Składniki:

  • 1 opakowanie kotletów sojowych o smaku kurczaka
  • czerwona i zielona papryka świeża
  • puszka kukurydzy
  • 1/2 opakowania sałatkowego tofu
  • majonez bez jajeczny
  • koperek
  • garść słonecznika łupanego

    Przygotowanie:
    Kotlety przygotowujemy i smażymy zgodnie z przepisem na
    opakowaniu, wystudzone kroimy w nie dużą kostkę podobnie postępujemy z
    oczyszczonymi z gniazd nasiennych paprykami i tofu. Kukurydze odsączamy z
    zalewy. Majonez mieszamy z posiekanym koperkiem i dodajemy do reszty
    składników. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem – odstawiamy do lodówki
    by smaki sie przegryzły.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Goplana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *