Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placuszki z cukinii z sosem

 

Składniki:

  • 2 duże cukinie
  • przyprawa do kurczaka w proszku
  • 10 dag sera tofu
  • 4 duże pieczarki
  • mąka ziemniaczana
  • vegeta
  • jajo
    Sos:
  • majonez sojowy
  • ogórek zielony
  • 2 ząbki czosnku
  • koperek

 

 

Sposób wykonania:
Cukinie ścieramy na tarce o grubych okach, przyprawiamy vegetą
pozostawiamy na sitku do odcieknięcia. Ser i obrane pieczarki również
ścieramy na grubych okach , dodajemy do cukinii, dorzucamy łyżeczkę
przyprawy do kurczaka i mieszamy. Wbijamy jajko – jeśli masa jest zbyt
płynną dodajemy make. Smażymy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu
do zrumienienia.
Do majonezu ścieramy na tarce ogórek, dodajemy drobno pokrojony czosnek
( można zastąpić czosnkiem granulowanym ) i koperek. Odstawiamy na 10
minut by składniki sie „przegryzły”.
Gorące placuszki podajemy z sosem.

Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Goplana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *