Wędzona ryba zapiekana z jajkami i ziemniakami

19372
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Wędzona ryba zapiekana z jajkami i ziemniakami4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:

  • 35 dkg z filetów z wędzonej ryby
  • 2 ziemniaki
  • 1 szklanka mleka
  • 6 jaj
  • 2 łyżki gęstej kremówki
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Mleko wymieszać ze szklanką wody, podgrzać, dodać rozdrobnioną wędzoną rybę, moczyć przez 2 minuty, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na gorącym oleju, dodać ziemniaki, wymieszać, smażyć mieszając 5 minut, przyprawić. Jajka zmiksować ze śmietaną, solą i pieprzem. Do smażących się ziemniaków dodać rybę i jajka ze śmietaną, wymieszać. Tak przygotowane składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego i na 3 – 5 minut wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Zapiekankę pokroić na porcje, posypać zieleniną i podawać.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi