Składniki:
-
- ¼ szklanki majonezu
- 2 łyżeczki pasty wasabi
- 20 kromek chałki
- 20 kawałków (odpowiednio dużych) wędzonego łososia
Składniki: 30 dkg wędzonych filetów z dorsza 1 mała bułeczka 2 łyżki mleka 1 żółtko jajka 2 cebule 1 łyżka masła 1 łyżka tartej bułki 2 łyżki tartego sera śmietana Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Rybę, namoczoną bułke, cebulę zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajko,…
Składniki: 35 dkg z filetów z wędzonej ryby 2 ziemniaki 1 szklanka mleka 6 jaj 2 łyżki gęstej kremówki 1 papryka 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Mleko wymieszać ze szklanką wody, podgrzać, dodać rozdrobnioną wędzoną rybę, moczyć przez 2 minuty,…
Składniki: 2 makrele 2 czerwone cebule 4-5 łyżek oliwy z oliwek pęczek zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Makrelę oczyścić , podzielić na drobne kawałeczki. Cebulę obrać, posiekać. Do szklanej salaterki przełożyć rybę, dodać posiekaną cebulkę i posiekaną zieloną pietruszkę. Wszystkie składniki połączyć z oliwą i posiekaną zieloną pietruszką, przyprawić, wymieszać.
Składniki: 20 dkg wędzonej ryby 1 ugotowana marchew 1 ugotowany burak czerwony 1 jabłko 1 cebula 2 szklanki majonezu zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wędzoną rybę bardzo dokładnie wyfiletować i oczyścić, pokroić w paseczki. Marchewkę, buraka, jabłko i cebulę po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki układać kolejno w szklanej salaterce, każdą przyprawić i…