Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z wędzonego dorsza

Składniki:

  • 30 dkg wędzonych filetów z dorsza
  • 1 mała bułeczka
  • 2 łyżki mleka
  • 1 żółtko jajka
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka tartej bułki
  • 2 łyżki tartego sera
  • śmietana

    Sposób przyrządzenia:
    Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Rybę, namoczoną bułke, cebulę zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajko, przyprawić do smaku. Masę równomiernie rozłożyć w wysmarowanej tłuszczem patelni, posypać serem, polać śmietaną. Zapiec w piekarniku i podawać posypane zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *