Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ucha z jajem

Składniki:

  • 500 g ryby
  • 2 l wody
  • 8 ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 2 cebule
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania:

    1. Z ryby ugotować bulion, wówczas dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i trzymać na ogniu ok. 10 minut.
      W między czasie posiekać cebulkę i zeszklić ja na rozgrzanym maśle po czym dodać ją do bulionu.
      Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i pozostawić na małym ogniu.
      Przed podaniem dodać ugotowane jajka pokrojone na kawałki oraz posypać posiekaną natką pietruszki.

      Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marta

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *