Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z sandacza na mięsnym bulionie

Składniki:

  • 800 g sandacza
  • 400 g wołowiny
  • 1,5  białego bulionu
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 1 pietruszka
  • 1/3 selera
  • ½ szkl. mąki
  • ½ łyżka masła
  • gałka muszkatołowa
  • liść laurowy
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Rybę zalać bulionem i ugotować.
    W między czasie wołowinę razem z włoszczyzną podsmażyć na patelni, wówczas dodać mąkę wymieszaną z masłem, liść laurowy oraz bulion z ryby.
    Całość wymieszać i pozostawić na ogniu ok. 30 minut dość często mieszając.
    Następie zupę przecedzić, doprawić do smaku gałką muszkatołową i posypać natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marlena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *