Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka z pieczarkami zapiekana w naleśnikach

Składniki:

  • 15 dkg mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 9 plasterków szynki drobiowej
  • 35 dkg pieczarek
  • 15 dkg sera żółtego Gouda
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • olej


    Sposób przyrządzenia:

    Mąkę wymieszać z jajkami, mlekiem i szczyptą soli. Pieczarki oczyścić ,pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni na maśle. Dodać 2 łyżki śmietany i startego żółtego sera Gouda. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku . Upiec naleśniki. Na każdym naleśniku położyć plaster szynki, usmażone pieczarki i zwinąć naleśnika. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem układamy naleśniki. Polewamy resztą śmietany  i posypujemy pozostałym serem Gouda, oprószamy solą i pieprzem . Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *