Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placek jabłkowy Iwony

Składniki:

  • 1/5 kg jabłek
  • 20 dkg masła
  • 40 dkg mąki
  • 15 dkg cukru
  • jajko
  • 1/5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy szczypta cynamonu

    Sposób przyrządzenia:
    Jabłka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, poobierać, pokroić w kosteczkę. W rondelku jabłka podlać odrobiną wody, dusić razem z cukrem i cukrem waniliowym aż będą miękkie. Mąkę zagnieść z jajkiem, masłem i proszkiem do pieczenia. Ciasto włożyć do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie ciasto wyjąć,  podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować na wielkość foremki, wyłożyć nim dno i boki. Wyłożyć jabłka posypać cynamonem. Drugą część rozwałkować pokroić na paseczki ułożyć na cieście  kratkę. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Upieczone ciasto wykładamy na talerz deserowy i posypujemy cukrem  pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *