Szaszłyki z piersi kurczaka Celi
Szaszłyki z piersi kurczaka Celi0 out of 5 based on 0 voters.
Sezon na grilla czas rozpocząć. Dziś przepis na szaszłyki z piersi kurczaka Celi. Do ich wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, białego wina, bazylii i tymianku.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- ½ szkl białego wina
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- kilka gałązek tymianku
- kilka gałązek bazylii
- ½ słodkiej papryki
- ½ ostrej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić w dużą kostkę.Do miski przelać białe wino i oliwę z oliwek, wymieszać.Następnie dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić drobno posiekany tymianek i bazylię.Dodać jeszcze słodką i ostrą paprykę.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Marynować kilka godzin.Po tym czasie nabijać mięso na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: wtorek, 30, kwiecień 2019 11:26
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany