Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowany stek z tuńczyka Kacpra

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na grillowany stek z tuńczyka Kacpra. Lista zakupów: steki z tuńczyka, sok z cytryny, rozmaryn. 
 
 

Składniki:

  • 3 steki z tuńczyka 
  • ½ cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka rozmarynu suszonego
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Steki z tuńczyka delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej sok z cytryny, wymieszać.
    Wówczas dodać jeszcze suszony rozmaryn.
    Doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą natrzeć steki z tuńczyka.
    Ostawić na kilka godzin.
    Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować po kilka minut z obu stron.
     

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *