Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka ze skorzonery ze śmietaną Iwony

Składniki:

  • 15 dkg skorzonery
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 małe pomidory
  • 1 średni świeży ogórek
  • sok z cytryny
  • sól, cukier do smaku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Skorzonerę umyć, opłukać i włożyć  do lekko zakwaszonej wody, aby nie ściemniała. Wyjmować po jednej i ścierać na tarce o dużych oczkach. Ogórek umyć, obrać i pokroić w cieniutkie paseczki, dodać do skorzonery, doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Podawać udekorowane cząstkami pomidora.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *