Surówka z włoskiej kapusty ze śmietaną
Surówka z włoskiej kapusty ze śmietaną4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1/2 średniej główki włoskiej kapusty
- 2 winne jabłka
- 1 nieduża cebula
- 1 ogórek kwaszony
- sól
- cukier
- sok z cytryny
- 1/3 szklanki śmietany
- 1 łyżka posiekanego koperku
-
Kapustę poszatkować, jabłka pokroić w kostkę, cebule posiekać a ogórka pokroić w plasterki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Polać śmietaną i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Posypać posiekanym koperkiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: wtorek, 30, sierpień 2011 09:08
- Wiktoria Paradowska
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing