Surówka z białej kapusty mieszana
Surówka z białej kapusty mieszana 4.67 out of 5 based on 118 voters.
Składniki:
- 1 mała biała kapusta
- 1 duża marchewka
- 1 por /biała część/
- 2 świeżo ukiszone ogórki
- 1 duże kwaśne jabłko
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 3 łyżki ostrej musztardy
- sól, cukier, pieprz do smaku
- sok z cytryny
Sposób przyrządzenia:
Marchewkę , jabłko umyć, obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę drobno posiekać. Pora pokroić w pół talarki, ogórka zetrzeć na tarce. Musztardę wymieszać z oliwą z oliwek, przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku, dodać łyżkę przegotowanej wody, wymieszać z pozostałymi składnikami surówki.
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: poniedziałek, 06, czerwiec 2011 10:29
- Alicja Szczepaniak
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing