Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z białej kapusty mieszana

Składniki:

  • 1 mała biała kapusta
  • 1 duża marchewka
  • 1 por /biała część/
  • 2 świeżo ukiszone ogórki
  • 1 duże kwaśne jabłko
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki ostrej musztardy
  • sól, cukier, pieprz do smaku
  • sok z cytryny

    Sposób przyrządzenia:

    Marchewkę , jabłko umyć, obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę drobno posiekać. Pora pokroić w pół talarki, ogórka zetrzeć na tarce. Musztardę wymieszać z oliwą z oliwek, przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku, dodać łyżkę przegotowanej wody, wymieszać z pozostałymi składnikami surówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *