Steki z halibuta z sosem cebulowym
Steki z halibuta z sosem cebulowym 4.38 out of 5 based on 239 voters.
Składniki:
- 4 dzwonka z halibuta
- ½ szkl. białego wina
- 1 łyżeczka octu owocowego
- 1 łyżka przyprawy do ryb
-
2 łyżki oliwy
Sos cebulowy: - ½ szkl. jogurtu
- 10 dag serka homogenizowanego o smaku ziołowym
- 1 łyżka majonezu
- 4 dymki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Wino oraz octem wymieszać ze sobą po czym zalać rybę, odstawić na bok na 40 minut.
W między czasie cebulę drobno posiekać po czym dodać do niej serek homogenizowany, jogurt oraz majonez.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie rybę wyjąć z marynaty, skropić oliwą i posypać przyprawą.
Grillować około 10 minut z każdej strony.
- Szczegóły
- Kategoria: Halibut
- Opublikowano: czwartek, 21, październik 2010 11:54
- Marlena Wszołek
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla