Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki z halibuta z sosem cebulowym

 

Składniki:

  • 4 dzwonka z halibuta
  • ½ szkl. białego wina
  • 1 łyżeczka octu owocowego
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • 2 łyżki oliwy

    Sos cebulowy:

  • ½ szkl. jogurtu
  • 10 dag serka homogenizowanego o smaku ziołowym
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 dymki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Wino oraz octem wymieszać ze sobą po czym zalać rybę, odstawić na bok na 40 minut.
    W między czasie cebulę drobno posiekać po czym dodać do niej serek homogenizowany, jogurt oraz majonez.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie rybę wyjąć z marynaty, skropić oliwą i posypać przyprawą.
    Grillować około 10 minut z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *