Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tosty z krewetkowo-rybną pastą

Składniki:

  • 4 kroki pieczywa tostowego
  • 10 dag krewetek bez skorupek
  • 10 dag bułki tartej
  • 6 dag fileta z soli
  • 5 dag ziaren sezamu
  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki soli
  • pieprz
  • olej arachidowy

Sposób wykonania:

  1. Kromki podsmażyć na rumiano po czym każda pokroić na 4 części.
    Następnie krewetki, solę oraz łyżkę roztrzepanego jajka wymieszać ze sobą.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Natomiast bułkę tartą wymieszać ze sezamem.
    Kawałki chleba posmarować krewetkową masą potem zanurzyć w jajku a na koniec w bułce tartej i sezamie.
    Usmażyć tosty na rozgrzanym oleju z obu stron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *