Stek z rekina

605
com_content.article
(Oddano 135 głosów z średnią 3.57 z 5)
Stek z rekina3.57 out of 5 based on 135 voters.


Skład:

  • steki z rekina
  • cebula
  • papryka
  • sok pomidorowy
  • papryka
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Steki umyć i osuszyć. W rondlu na rozgrzanej oliwie udusić obrane i pokrojone w drobną kostkę cebulę i paprykę, dodać kilka łyżek soku pomidorowego, przyprawić, dusić do momentu aż nadmiar płynów odparuje. Steki rekina ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć pomidorami uduszonymi z papryką i cebulą, zapiec w piekarniku. ( 200 st, około 35 minut)

Komentarze   

 
0 #5 Gość 2005-12-23 22:54
zobaczymy jak wyjdzie...święt a więc załączony przepis wykorzystam!!!
Cytować
 
 
0 #4 Gość 2005-08-15 16:56
Zrobiłem dziś rekina na obiad zgodnie z przepisem i ostrzeżeniem o marynacie :-). Pycha! Polecam
Cytować
 
 
0 #3 Gość 2005-07-19 18:00
Mieso rekina jest super ale trzeba go wczesniej przygotowac.Naj lepiej jest go zamarynowac w oliwie i soku z cytryny-tak ok.30-45 min.
Cytować
 
 
-2 #2 Gość 2005-07-02 09:01
wogóle mi nie smakuje mięso z rekina ochyda jedyna ryba która mi nie smakowała...... .......
Cytować
 
 
0 #1 Anise 2005-01-26 20:54
Rekin faktycznie dobry bedzie dopiero po odpwiednim przyprawieniu. Zrazilam sie do tej ryby chyba skutecznie, poniewaz przez nieznajomosc tematu przygotowywalam ja w nie za bardzo wyszukany sposob. W efekcie musze przyznac ze mi po prostu rekin nie smakuje :sigh: .
Cytować
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi