Sos z kurek do mięs
Sos z kurek do mięs4.50 out of 5 based on 16 voters.
Składniki:
- 500 g kurek
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 100 ml śmietany
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Grzyby dokładnie oczyścić po czym większe pokroić na małe kawałki.
Następnie posiekana cebulę zeszklic na rozgrzanym mas klem wówczas dodać grzyby i trzymać pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusić ostanie 5 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 13, czerwiec 2011 09:16
- Lucyna Kędzierska
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny