Sos z korzenia pietruszki
Sos z korzenia pietruszki 4.64 out of 5 based on 135 voters.
Składniki:
- 5 dag ugotowanej pietruszki (korzeń)
- 1/3 szklanki wywaru z pietruszki
- 5 łyżek umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
- 1/4 szklanki jogurtu
- sól
- pieprz
- sok cytrynowy lub ocet owocowy
Sposób wykonania:
-
Pietruszkę rozetrzeć widelcem, wymieszać z wywarem.
Następnie dodać jogurt i posiekaną natkę pietruszki,.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 03, październik 2011 09:30
- Łucja Dominik
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny