Sos z czerwonego wina
Sos z czerwonego wina4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 szkl czerwonego wytrawnego wina
- 1/3 szkl cukru
- 5 dag rodzynków
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- ½ szkl wody
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka skórki z cytryny
Sposób wykonania:
Do wina dodać cukier, cynamon oraz skórkę z cytryny.
Całość doprowadzić do wrzenia,
Wówczas dodać mąkę wymieszaną z wodą.
Dokładnie wymieszać.
Na koniec wrzucić jeszcze rodzynki i jeszcze raz zagotować.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 14, luty 2012 09:30
- Teresa Raczek
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny