Sos winegret z ziołami
Sos winegret z ziołami4.76 out of 5 based on 95 voters.
Składniki:
- pomidor 1 sztuka
- papryka 1 sztuka
- bulion rosołowy 150 ml
- ocet winny 100 ml
- mieszane zioła 1 łyżka
- oliwa 2 łyżki
- pieprz
- sól
Sposób przyrządzenia:
Pomidora należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Z
papryki należy usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w drobną kostkę.
Bulion należy zagrzać, do gorącego wlać ocet, olej i wymieszać. Dodać
pomidora, paprykę, zioła, następnie przyprawić solą, pieprzem i
dokładnie wymieszać.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Winegret
- Opublikowano: czwartek, 17, grudzień 2009 08:14
- albertos
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny