Sos serowy*
Sos serowy*4.49 out of 5 based on 434 voters.
Składniki:
- 100g bryndzy lub fety
- ząbek czosnku
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżki oliwy
- 4 łyżki twarogu
- 2 łyżki posiekanych czarnych oliwek
- sól, pieprz
- sos worcester
Bryndzę zmiksować z czosnkiem, mlekiem, oliwą. Wymieszać z twarogiem. Dodać posiekane oliwki. Doprawić wedle gustu.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy serowe
- Opublikowano: niedziela, 15, styczeń 2006 00:00
- Oleczka 85
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny