Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krokiety po włosku*

Składniki:

  • 20 dag parówek
  • 10 dag ryżu
  • 5 dag żółtego sera
  • cebula
  • koperek
  • 2 jaja
  • sól, pieprz
  • bułka tarta

Sposób przyrządzenia:
Ryż ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu. Ser zetrzeć. Ryż, cebulę, ser, koperek, 1 jajko- wymieszać oraz doprawić. Parówki pokroić wzdłuż. Każdą część parówki obłożyć masą. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *