Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z parówek

Mielone z parówkami Iwony

Składniki: 1 kg mielonego mięsa  mieszanego 10 liści kapusty włoskiej 2 kajzerki 1 ½ szklanki mleka 10 parówek 2 średnie cebule 2 jajka 5 łyżek oleju sól, pieprz do smaku   Sposób wykonania: Liście kapusty opłukać, włożyć do wrzątku na 1-2 minuty, zblanszować, wyjąć i przelać zimną wodą, dokładnie osuszyć. Kajzerkę namoczyć w mleku. Parówki …

Papryka z parmezanem i parówka zapieczona w boczku Iwony

Składniki: 4 papryki (kolorowe) 8 parówek 16 plastrów wędzonego boczku sól, pieprz 8 łyżeczek parmezanu 2 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Paprykę podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, przyprawić. Ser wymieszać z majonezem. Parówki obrać, podzielić na połówki. Każdą ćwiartkę papryki posmarować od wewnątrz masą serową, na niej ułożyć połówkę parówki, całość owinąć ciasno boczkiem i…

Naleśniki z parówkami i serem

Składniki: 10 dag mąki 200 ml mleka łyżka oleju słonecznikowego 1 jajko 8 parówek ser żółty natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mąkę połączyć z mlekiem, aby otrzymać ciasto dodać jajko i olej. Usmażyć naleśniki, a potem zawinąć w nie parówki. Smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron. Żółty ser zetrzeć na tarce. Przykryć żółtym serem naleśniki…

Krokiety po włosku*

Składniki: 20 dag parówek 10 dag ryżu 5 dag żółtego sera cebula koperek 2 jaja sól, pieprz bułka tarta Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu. Ser zetrzeć. Ryż, cebulę, ser, koperek, 1 jajko- wymieszać oraz doprawić. Parówki pokroić wzdłuż. Każdą część parówki obłożyć masą. Panierować w jajku i bułce tartej,…

Parówki w cieście*

Składniki: Ciasto: cienkie parówki 2 szklanki mąki 1 żółtko 3/4 szklanki mleka 3 dkg drożdży łyżka oleju sól Sposób przyrządzenia: Ciasto ugnieść , rozwałkować . Pokroić w paseczki, owijać parówki. Pozostawić do wyrośnięcia. Piec około 20 minut w 220 st. Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Anna Muchowska