Składniki: 1 kg pieczarek 4 cebule słoik sałatki meksykańskiej 3 czerwone papryki koncentrat pomidorowy 12 parówek cienkich lub cienkich kiełbasek sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki olej Sposób przyrządzenia: Cebulę pokroić w grubą kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojone w paski pieczarki,podlać wodą i dusić ok.20 min.Paprykę pokroić…
Tag: z parówek
Półmięsne
Paróweczki w naleśnikach zapiekane (ze zdjęciami )
by Vjesja • • 1 Comment
Składniki: 6 cienkich parówek 6 plastrów szynki bułka tarta kawałek zmrożonego masła 6 naleśników: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 jajo 1 łyżka oleju szczypta soli tłuszcz do smażenia sos pomidorowy na bazie beszamelu: 2 łyżki masła lub margaryny 2 łyżki mąki 1-1,5 szklanki mleka ( lub mleka ze śmietaną ) 2-3 łyżki przecieru…
Wędliny
Potrawka z parówek
by Mudzia • • 0 Comments
Składniki: • 1/2 kg parówek • 30 dag pieczarek • kilka suszonych grzybów • 3 cebule (posiekane) • 2 suszone ostre papryczki • 1 puszka koncentratu pomidorowego • sól • pieprz • masło Sposób przyrządzenia: Cebulę poddusić na sporej ilości masła (aż się zeszkli). Koncentrat pomidorowy wymieszać z 2 szklankami wody. Dolać do cebuli. Papryczki…
Wędliny
Parówki w sosie pomidorowym.
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: parówki cielęce lub drobiowe 1 łyżka oleju 3 pomidory 4 łyżki sosu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Z parówek zdjąć osłonki, pokroić na mniejsze kawałki, kawałki parówek ponacinać z dwóch stron na krzyż, na patelni rozgrzać olej, parówki obsmażyć, tak by ponacinane końce się rozchyliły, ułożyć na talerzu, podawać z sosem pomidorowym obłożyone cząstkami umytych…
Wędliny
Parówki na ostro
by Dominika • • 2 komentarze
Skład: parówki cienkie chrzan śmietana szczypiorek tłuszcz Sposób przyrządzenia: Parówki obrać z oslonek, pokroić na kilku centymetrowe kawałki, mniej leniwym zalecam ponakrawanie w drobniutka krateczkę.Na patelni rozgrzać tłuszcz (masło, oliwę), parówki obsmażyć na złoty kolor. Dodać tarty chrzan, chwilę podsmażyć, zalać śmietaną wymieszaną z pokrojonym szczypiorkiem. Doprawić, chwilę poddusić.