Sos pieczarkowy z boczkiem i bazylią do makaronów
Sos pieczarkowy z boczkiem i bazylią do makaronów 4.65 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 750 g pieczarek
- 800 g cebuli
- 150 g boczku
- 1 łyżka oleju
- sól
- 800 g creme fraiche
- ¼ l bulionu
- pieprz
- 1 pęczek bazylii
-
Boczek pokrojony w kostkę przesmażyć na rozgrzanej oliwę po czym dodać posiekana cebulę i pokrojone pieczarki.
Dusić razem do miękkości.
W miedzy czasie makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Następnie do pieczarek dodać creme fraiche oraz wlać bulion.
Wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i na sam koniec wymieszać z posiekaną bazylią.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy pieczarkowe
- Opublikowano: czwartek, 19, maj 2011 14:29
- Malwina Mendak
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny