Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pieczarkowy z boczkiem i bazylią do makaronów

Składniki:

  • 750 g pieczarek
  • 800 g cebuli
  • 150 g boczku
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • 800 g creme fraiche
  • ¼ l bulionu
  • pieprz
  • 1 pęczek bazylii

Sposób wykonania:

  1. Boczek pokrojony w kostkę przesmażyć na rozgrzanej oliwę po czym dodać posiekana cebulę i pokrojone pieczarki.
    Dusić razem do miękkości.
    W miedzy czasie makaron ugotować według  opisu na opakowaniu.
    Następnie do pieczarek dodać creme fraiche oraz wlać bulion.
    Wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i na sam koniec wymieszać z posiekaną bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *