Sos pełen ziół
Sos pełen ziół4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 6 łyżek umytych drobno posiekanej zieleniny (szałwia bazylia, estragon, szczypiorek pietruszka, hyzop, seler naciowy)
- 4 łyżki chudego rosołu
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka oliwy
Sposób wykonania:
Do rosołu dodać posiekaną zielenie, sok z cytryny, posiekany czosnek i oliwę.
Całość dokładnie zmiksować.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 05, październik 2011 09:18
- Ryszard Bielicki
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny