Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos paprykowy do mięs

 

Składniki:

  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki zielonej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • ½ szkl. oliwy
  • 4 łyżki octu winnego
  • 1 ostra papryczka chili
  • 1 cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • szczypta suszonego oregano
  • sól

 

 

Sposób wykonania:
Czosnek rozgnieść razem z solą po czym dodać posiekaną paprykę, cebulę, oregano, chili, natkę oraz ocet.
Całość dokładnie wymieszać i nie przerywając mieszania wlewać stopniowo oliwę.
Mieszać do momentu, aż oliwa połączy się z octem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *