Składniki: 2 pomidory 1 ogórek 1 papryka czerwona 1 cebula 1 łyżka posiekanej natki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory pokroić na cząstki, ogórka w plasterki a paprykę w kostkę. Razem wymieszać, dodając krążki cebuli oraz posiekaną natkę pietruszki. Następnie oliwę z oliwek wymieszać z łyżką wody,…
Tag: papryka czerwona
Sosy
Sos paprykowy do mięs
by Gosia Sołtysiak • • 0 Comments
Sosy
Sos pikantny
by albertos • • 0 Comments
Składniki: papryka czerwona 10 dag natka pietruszki 5 dag oliw 1 szklanka ocet winny 1 łyżka oregano sól pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę proszę bardzo dokładnie umyć, po czym usunąć z niej gniazda nasienne i bardzo drobno posiekać w kosteczkę. Wrzucić ją do miski, dodać do niej oliwę, ocet, natkę pietruszki, oregano, przyprawić solą i pieprzem…