Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pikantny

Składniki:

  • papryka czerwona 10 dag
  • natka pietruszki 5 dag
  • oliw 1 szklanka
  • ocet winny 1 łyżka
  • oregano
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę proszę bardzo dokładnie umyć, po czym usunąć z niej gniazda
    nasienne i bardzo drobno posiekać w kosteczkę. Wrzucić ją do miski,
    dodać do niej oliwę, ocet, natkę pietruszki, oregano, przyprawić solą i
    pieprzem do smaku, wszystko bardzo dokładnie ze sobą zmiksować mikserem
    na najwyższych obrotach. Podawać do mięsa.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *