Sos orzechowy do sałatek
Sos orzechowy do sałatek 4.64 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- łyżka octu winnego
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- łyżka mielonych orzechów włoskich
- sól
- cukier
- pieprz
-
Wszystkie podane składniki na sos dokładnie ze sobą wymieszać.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: piątek, 10, grudzień 2010 10:11
- Halina Klimiuk
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny