Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty, marchwi z cebulą

Składniki:

  • 4 kg białej kapusty
  • 250 g marchwi
  • ½ kg cebuli
  • 20 ziaren ziele angielskiego
  • 10 ziaren pieprz
  • pęczek natki pietruszki
  • 3,5 łyżki soli
  • ½ kg cukru
  • 1 szkl. oleju
  • 1 szkl. octu
  • czerwona papryka

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę zetrzeć na tarce, kapustę poszatkować a cebulę, paprykę i natkę pietruszki drobno posiekać.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Dodać ziele angielski, ziarenka pieprzu.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem i zalać octem oraz olejem,.
    Odstawić na 5 godzin.
    Po tym czasie przełożyć do słoików i pasteryzować około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *