Sos musztardowy z estragonem
Sos musztardowy z estragonem4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 3 łyżki musztardy
- 1 szklanka śmietany
- ½ szklanki oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanych listków estragonu
- 3 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sok z cytryny
- ocet, sól, cukier, pieprz do smaku
- 1 kieliszek wytrawnego wina
Sposób przyrządzenia:
Musztardę wymieszać ze śmietaną, miksować, dodawać po trochę oliwę. Zmiksowany sos wymieszać z posiekaną zieleniną i winem. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Podawać do mięs na zimno i jaj.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy musztardowe
- Opublikowano: poniedziałek, 28, luty 2011 09:23
- Olga
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny