Sos musztardowy Heleny
Sos musztardowy Heleny4.60 out of 5 based on 247 voters.
Składniki:
- łyżka musztardy
- 1 żółtko
- łyżka białego wina
- łyżka octu
- łyżka cukru
- łyżka bulionu
- łyżka rozpuszczonego masła
- sól
Sposób wykonania;
Do rondelka włożyć musztardę , żółtko, wino, bulion, masło oraz cukier i ocet.
Nie przerywając mieszania podgrzewać na małym ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje.
Nie dopuszczać do wrzenia.
Na koniec doprawić do smaku solą.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy musztardowe
- Opublikowano: środa, 17, luty 2010 08:25
- Helena Kaczor
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny