Sos mięsno-warzywny
Sos mięsno-warzywny 4.64 out of 5 based on 47 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
-
Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki po czym razem z udkiem zalać je wodą i ugotować do miękkości.
W trakcie wrzucić jeszcze starte jabłko, żółtko, zioła oraz śmietanę.
Całość dokładnie wymieszać i zagęścić mąką.
Na sam koniec zmiksować na gładki sos.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 13, grudzień 2010 08:48
- Mieczysława Kargul
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny