Sos koktajlowy do ryb
Sos koktajlowy do ryb 4.65 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 2 łyżki musztardy ostrej
- 3 łyżki ketchupu
- 1 szklanka śmietanki 30-proc.
- 50 ml whisky
- cukier
- kapary
- sól
Sposób wykonania:
Śmietankę ubić na sztywno.
Następnie nie przerywając mieszania dodawać stopniowo musztardę oraz ketchup
Gdy składniki się połączą dodać jeszcze whisky oraz kapary.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 08, grudzień 2011 12:06
- Weronika Sulima
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny