Sos grzybowy z parmezanem
Sos grzybowy z parmezanem 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- sól
- 180 g pieczarek
- 1 cytryna
- 60 g masła
- 1 ząbek czosnku
- 320 ml śmietany
- szczypta gałki muszkatołowej
- pieprz
- 3 łyżki parmezanu
-
Grzyby pokroić na mniejsze kawałki, które smażyć około2 minut na rozgrzanym maśle.
Po tym czasie dodać śmietanę, startą skórkę z cytry oraz posiekany czosnek.
Całość wymieszać i doprawić do smaku pieprzem oraz gałka muszkatołowa.
Na koniec dodać jeszcze stary parmezan i trzymać na małym ogniu około 3 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy grzybowe
- Opublikowano: czwartek, 19, maj 2011 14:23
- Gosia Kiryluk