• 60 dag dojrzałych pomidorów
  • 3 średnie cebule
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki drobno posiekanego tymianku
  • sól i pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę i czosnek. Zeszklić. Dodać pomidory i tymianek. Popieprzyć i posolić. Dusić przez ok 15 min. Gotowy sos posypać natką pietruszki. Podawać do pieczonych mięs oraz ryżu ugotowanego na sypko.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi