Sos żurawinowy z grejpfrutem
Sos żurawinowy z grejpfrutem 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 2 grejpfruty
- 10 dag mrożonych żurawin
- 4 łyżki miodu
- ¼ łyżeczki goździków
- sól
- pieprz
-
Z połowy grejpfruta wycisnąć sok po czym dodać do niego goździki, żurawiny, miód, sól oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać pozostałego grejpfruta pokrojonego w kostkę.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 14, grudzień 2010 08:33
- Malwina Suchy
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny