Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażona fasolka z wieprzowiną

Składniki:

  • 40 dag zielonej fasolki
  • 2 łyżki oleju
  • 4-5 łyżek rosołu

    Sos:

  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżka smalcu
  • 3-4 łyżki mielonej wieprzowiny
  • 1 łyżka sos sojowego
  • 1 łyżka pikantnego sosu
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę smażyć ok. 2 min na rozgrzanym oleju, wówczas wlać rosół i nadal trzymać na ogniu mieszając ok. 4-5 min.
    Po tym czasie wybrać z garnka fasolkę a dodać smalec, mięso oraz imbir.
    Dokładnie wymieszać i smażyć ok. 2 min po czym dodać sos sojowy, sos polski oraz cukier.
    Ponownie wymieszać i trzymać na ogniu do zagotowania nie przerywając mieszania, wówczas dodać fasolkę.
    Całość dokładnie wymieszać i podgrzać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kingę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *