Smażone kalmary z warzywami

19486
com_content.article
(Oddano 69 głosów z średnią 4.19 z 5)
Smażone kalmary z warzywami4.19 out of 5 based on 69 voters.


 

Składniki:

  • 30 dkg oczyszczonych kalmarów
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 2 małe ogórki
  • 2 pomidory
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • sól, pieprz do smaku

 

Smazone Kalamry

 

Sposób przyrządzenia:
Umyte tuszki kalmarów wypłukać, zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty, schłodzić w zimnej wodzie.  Tak przygotowane kalmary pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, dodać plastry cebuli, chwilę smażyć mieszając, dodać kalmary, przyprawić, smażyć razem 3 minuty. Pomidory i ogórki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Jajka obrać, pokroić na ćwiartki. Plastry ogórków i pomidorów ułożyć na okrągłym półmisku, przyprawić, na nich ułożyć kalmary z cebulką, obłożyć przyprawionymi ćwiartkami jajek i podawać.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Patrycję Pankowską
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi