Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przekąska z krewetek i ogórka konserwowego

Składniki:

  • 30 dkg oczyszczonych dużych krewetek
  • 1 łyżka tartej bułki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • cytryna
  • koper
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone odwłoki krewetek przekroić wzdłuż na połowę, przyprawić, odstawić na 30 minut.  Jajko zmiksować ze szczyptą soli.  Krewetki obtoczyć w mące, moczyć w jaku, panierować w tartej bułce.  Na patelni rozgrzać olej, smażyć krewetki odwracając 4 minuty. Ogórki pokroić wzdłuż na plastry. Na półmisku układać na przemian usmażone krewetki i plastry ogórka. Udekorować cytryną i gałązkami koperku.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *