Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Seler naciowy pod serowym przykryciem

Składniki:

  • 250 g gorgonzoli
  • 125 g mascarpone
  • 4 łyżki mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 10 gałązek selera naciowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej cebulki perłowej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Gorgonzolę roztopić po czym zdjąć z ognia i dodać mascarpone oraz mleko.
    Całość dokładnie wymieszać aby powstała kremowa masa do której dodać oliwę oraz posiekany czosnek.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
    W między czasie obrać seler i pokroić na małe kawałki, które ułożyć na półmisku, polać serowym sosem i posypać natką pietruszki oraz cebulkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *