Rybny gulasz z pangi
Rybny gulasz z pangi4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Słoninę drobno pokroić, stopić na patelni dodać obraną pokrojoną w kosteczkę cebulę i krótko przesmażyć . Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę , dodać koncentrat pomidorowy i sproszkowaną paprykę. Całość zalać2 filiżankami wody i dodać kostkę rosołową. Zagotować. Następnie dodać rybę ,zmiażdżony czosnek, majeranek i kminek. Gotować na wolnym ogniu około20 minut. Podawać z ryżem i zieloną sałatą.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: środa, 26, styczeń 2011 09:09
- Dominika Ochmańska
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla