Ryba z salsą z kiwi

596
com_content.article
(Oddano 204 głosów z średnią 4.39 z 5)
Ryba z salsą z kiwi4.39 out of 5 based on 204 voters.


KiwiSkład:

  • ryba o zwartych mięśniach (okoń, sandacz pstrąg)
  • mąka
  • oliwa z oliwy
  • 4 twarde kiwi
  • ½ papryki
  • pomidor
  • szczypior
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzenia:
Kiwi obrać pokroić każdy owoc na 8 części. Pomidora pokroić tak jak kiwi. Oczyszczoną połowę papryki pokroić w drobną kosteczkę. Szczypior drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać łyżkę oliwi i sok z cytryny. Przyprawić solą i białym pieprzem. Odstawić na kilkanaście minut w chłodne miejsce. Rybę umyć, osuszyć, przyprawić i otoczyć w mące. Smażyć na złoty kolor. Podawać obłożoną salsą.

(wg. Rexa Hunta)

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi